Anti Gravity Fitness

‘Vermaak je je een beetje?’ en ‘Wat doe je de hele dag?’ zijn vragen die me wel eens gesteld worden. Ik was zelf ook bang dat de verveling snel zou toeslaan, maar het valt alles mee. Er is genoeg te doen hier en ik heb een hele stapel boeken mee die ik altijd nog zou lezen als ik eens tijd heb. Nou tijd heb ik nu. Inmiddels heb ik onder andere Judas van Astrid Holleeder, het laatste boek over Harry Potter en het boek ‘The Blondes’ over blonde vrouwen die besmet raken met een soort hondsdolheid uitgelezen. Maar behalve met een boek op het terras of op de bank is er ook genoeg te doen in Gibraltar. En aangezien de eerste vrienden en familie hun vliegtickets al hebben geboekt, is het van belang dat ik mij goed voorbereid op mijn rol als gids.

Dus wat is er allemaal te doen in Gibraltar? Allereerst kun je hier prima wandelen. Ik ben helemaal om de rots heen gelopen, dat is ongeveer tien kilometer, maar een hele leuke wandeling. Je kunt ook de kabelbaan omhoog nemen en daar rond wandelen en aapjes kijken (letterlijk!). Je kunt dan of met de kabelbaan naar beneden of naar beneden lopen. Als je besluit te lopen kun je onderweg Moorish Castle en St. Michaels Cave bewonderen (heb ik overigens nog niet gedaan). Verder heeft Gibraltar een alleraardigst klein-maar-fijn- museum, waar onder andere een mummie te bewonderen is. Main street is de plek waar je moet zijn als je wilt winkelen, vooral als je je make-up-koffer moet bijvullen ben je hier aan het goede adres. Mocht het een keer wat minder weer zijn (dat gebeurt soms) dan kun je naar the Leisure Centre, waar je je kunt vermaken in de bioscoop, op de ijsbaan(!), op de bowlingbaan of bij de flipperkasten! Ben je wat minder actief, geen probleem: terrassen genoeg!

Ewoud en ik vinden het overigens van groot belang om te weten waar de beste eetgelegenheden in Gibraltar zijn. Vóórdat vrienden en familie op de stoep staan. We zien het eigenlijk als taak om een paar keer per week uit eten te gaan (lunch of avondeten) zodat we een degelijke shortlist kunnen presenteren aangepast aan de prijs en/of keuken. Je kunt hier bijvoorbeeld echt superdepuper lekker Indiaas eten. Voor een tapaslunch hebben we ook een uitstekend plekje gevonden. Een snelle goedkope hap, bijvoorbeeld twee maaltijden voor twaalf pond, wij wijzen je de weg! De lekkerste burgers? Follow us! We zijn al een eind op weg, maar gaan stug door met dit intensieve onderzoek.

Ook buiten Gibraltar is er genoeg te doen. Malaga is bijvoorbeeld een geweldige stad met mooie musea en heerlijke tapas! We zijn in Ronda geweest, ook prachtig. Je moet alleen wel een rottig half uurtje door de bergen (en mijn zeebenen zijn aanzienlijk beter dan mijn haarspeldbochtbenen). We zijn naar Jerez de la Frontera geweest, als je van Sherry houdt is dit the-place-to-be. En we zijn afgelopen weekend naar Granada en Sierra Nevada geweest. In Granada moet je natuurlijk naar het Alhambra, echt schitterend! En op drie kwartier rijden van Granada heb je Sierra Nevada, hét Spaanse skigebied. Hier hebben we een heerlijke dag geskied. En ik kon het nog steeds!

Het is natuurlijk ook leuk om in een nieuw land nieuwe dingen te leren. Bijvoorbeeld Spaans! Afgelopen donderdag is mijn cursus Spaans gestart. En weet je wat ik tot nu toe het moeilijkste vindt? Die vraagteken-op-de-kop-aan-het-begin-van-een-zin. Die à ¿, probeer die maar eens te maken. En de letter ‘h’ voor een woord. Die spreek je niet uit als hij er staat, maar bij een ‘g’ of een ‘j’ spreek je soms wel weer een ‘h’ uit. Gekkenhuis! Maar het leukste nieuw iets om te leren is Anti Gravity Fitness. Mocht je daar op één of andere manier nog nooit van gehoord hebben, dat is fitness in een hangmat. Briljant! Eén keer per week hang ik met tien andere vrouwen op de kop in een hangmat, waarbij er absoluut geen druk op mijn ruggengraat staat (joehoe!), maar daarentegen wel een beetje misselijk word van al het gezwaai. Wil je weten hoe het er ongeveer uit ziet? Klik hier.

Zoals jullie kunnen lezen hoeven jullie je geen zorgen te maken over eventuele verveling. I’m loving it. En soms, als ik even niks te doen heb schuif ik het raam open en kijk ik naar de zee. Dan pak ik mijn telefoon, maak een foto en stuur die naar jullie, lieve mensen in het koude Nederland.

XXX

 

 

 

2 reacties

  1. Leuk! Klinkt heerlijk zo lekker veel tijd voor jezelf! Ik zou me ook niet vervelen 😉 groetjes marye

Gesloten voor reacties.