Dertiger

Zucht. Nu ben ik een dertiger. Twintig worden en twintiger zijn vond ik echt heel leuk. Je mag dan op je eigen poten staan, zelfstandig keuzes maken, maar als het allemaal niet zo loopt als gedacht is het nog niet zo erg. Want je bent immers een twintiger, je hoeft het allemaal nog niet helemaal te hebben uitgedokterd. Je mag nog wat aanklooien. Nu ben ik dertig en heb ik het gevoel dat het allemaal wat serieuzer moet worden. Maar aangezien ik zelfstandig ben, stel ik dat nog even uit. Dat doe ik wel als ik 31 ben, of 40.

Wat zijn nou dingen die ik heb geleerd in afgelopen tien jaar aanklooien. Ik heb geleerd dat het echt geweldig is om een zwembad op je dak te hebben en om ergens te wonen waar het mooi weer is zodat je ook lekker van dat zwembad kan genieten. Echtwaar. Zwembad, dak, mooi weer. Onthoud het!

Ik heb ook geleerd dat ik een sport leuk moet vinden, anders houd ik het toch niet vol. Fitness in een hangmat is dan absoluut het meest briljant. Ik heb geleerd dat je Star Wars gezien moet hebben. Ik hoef nog maar twee films te zien en dan ben ik bij! Kan ik ein-de-lijk meepraten met de Trekkies. (grapje). En heel belangrijk: ik heb geleerd bij hoeveel glazen alcohol ik eigenlijk moet stoppen met drinken. Maar ik heb ook geleerd dat je jezelf daarin kunt trainen!

Ik heb geleerd dat het heel leuk is om vooruit te plannen, maar dat het leven meestal toch anders loopt. En dat dat heel vaak ook wel leuk is. En soms niet. Maar dan ga je dus naar dat zwembad op je dak en valt het allemaal wel weer mee. Ik heb geleerd dat als je iets wil, dat je daar hard voor moet werken en dat ik daar niet altijd zin in heb. En dat ik heel veel dingen wil. Ik wil onder andere rechter, officier van justitie, mediator, schilderes, schrijver en hangmat-fitness-juf worden. Op het moment ben ik vooral Netflix-analist. Betaald slecht trouwens.

En toch ga ik er vanuit dat ik ooit één of meerdere van die dingen ook echt word! Waarom niet?! Ik ben immers nog maar dertig! De komende tien jaar ga ik gewoon door met aanklooien, ik trek er alleen een serieuzer gezicht bij.

XXX