Med Steps

Als je zoveel keer per maand bezoek hebt en dus zoveel keer per maand Gibraltar laat zien wil je het wel eens wat afwisselen en het liefst af en toe zelf ook iets nieuws doen. Afgelopen week waren mijn ouders in Gibraltar en ik had bedacht dat het leuk zou zijn om met de boot dolfijnen te gaan kijken en de Med Steps te gaan lopen. De dolfijnen waren absoluut geweldig. Ze zijn bijna altijd in de baai van Gibraltar te vinden en ook nu waren ze volop aanwezig. Ze waren zo dichtbij en sprongen vlak voor onze ogen uit en in het water. Geweldig! Wat een mooie diertjes.

De Mediterranean Steps, door de Gibbers de Med Steps genoemd, is een prachtige wandeling op de rots. Eigenlijk meer een wandeling plus. Als in, it’s not a walk in the park. Je begint aan de oostkant van de rots en loopt via de zuidkant naar het westen van de rots. Vanaf de uiterste zuidpunt heb je een geweldig uitzicht! Aan de westkant van de rots moet je vervolgens omhoog. De steps op. En na driekwartier buffelen kom je dan helemaal bovenaan. Het is echt een prachtige wandeltocht, maar je kuiten doen daarna wel vijf dagen pijn!

De Med Steps zijn door soldaten gecreëerd in de achttiende eeuw en het was de snelste route tussen twee defensie punten. De wandeling begint bij ‘Jews Gate’ op 180 meter hoogte en eindigt bij O’Hara’s Battery op 426 meter hoogte. Grappig weetje: O’Hara’s Battery is vernoemd naar Generaal Charles O’Hara die ze ook wel ‘the Cock of the Rock’ noemden omdat hij altijd heel erg geïnteresseerd was in de vrouwen van de junior officiers. Boefje! Anyway, als je in Gibraltar bent en je houdt van een (flinke) wandeling, dan moet je echt de Med Steps doen.

Een ander iets waar ik al geruime tijd naar uit keek en beduidend minder zwaar is, was de Gibraltar Darts Trophy. Ik weet niet precies hoe en wanneer het gebeurd is, maar ik ben gek op darts! En afgelopen weekend was er een groot toernooi in Gibraltar. Helaas waren de Nederlandse toppers Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld niet aanwezig en vloog de laatste Nederlander er voor de kwartfinales al uit, maar ik heb het enorm naar mijn zin gehad. De sfeer tijdens zo’n toernooi is zo leuk. Overdag was het wat stil, maar ’s avonds en vooral tijdens de finales was het één groot feest. Heeft misschien iets te maken met het feit dat iedereen de hele dag bier heeft gedronken en ’s avonds dus gewoon dronken is. Maar iedereen zingt en juicht en klapt en vooral bij een ONEHUNDREDANDEIEIEIEIEGHTYYYY gaat het dak er af. Geweldig!

Jullie merken wel, ik vermaak me nog steeds heel erg goed. Met al het bezoek en de vele dingen te doen en te zien in Gibraltar, Spanje en Marokko (staat nog steeds op de planning!) kom ik niet aan verveling toe. Daarbij ben ik met vrijwilligerswerk begonnen bij de Childline en het Cancer Relief Centre wat op het moment vooral bestaat uit introducties en trainingen, maar ik vind het heerlijk om langzaamaan weer aan de slag te gaan.

XXX

Een reactie

  1. Gelukkig had je de med steps voor papa en mama bewaard en hebben wij lekker op t strand gechilld samen!! 🙂
    Tot gauw! Kus van je zus

Gesloten voor reacties.